Blanks

BLANKS

Denk aan muziek, blijheid en (over)-enthousiaste kreten van vreugde en je moet ongetwijfeld denken aan Blanks. De afgelopen jaren heeft deze Nederlandse muzikant in recordtempo een internationaal publiek opgebouwd met zijn Youtube kanaal Music by Blanks, dat hij gestart is op zijn 15e en inmiddels kan rekenen op 500.000 abonnees. Hij is geen Youtuber, maar een muzikant die Youtube gebruikt om zijn ongelimiteerde liefde en passie voor muziek te verspreiden.

Simon maakt deel uit van een zeer hechte vriendengroep die al op jonge leeftijd geconfronteerd werd met het verlies van een dierbare vriend. Mede hierdoor heeft hij vanaf dat ingrijpende moment besloten om het leven en daarmee ook zijn vriendschappen te vieren. Deze positieve toon is duidelijk terug te horen in zijn muziek waarmee hij anderen graag laat dansen en meezingen.

One Hour Song Challenge
Via Instagram doet zijn zeer betrokken achterban regelmatig verzoekjes voor het maken van nieuwe versies van bestaande hits. Terwijl de klok zichtbaar tikt op de achtergrond ‘verbouwt’ Simon het gekozen liedje in slechts één uur: productie, vocalen en instrumenten neemt hij tijdens deze ‘One Hour Song Challenge’ volledig voor zijn rekening.

StyleSwap
Op verzoek van Armin van Buuren maakte Simon een Beatles versie van zijn hardstyle hit ‘Blah Blah Blah’. Daarnaast is zijn voorliefde voor het geluid van de 80’s duidelijk terug te horen in zijn ‘StyleSwaps’ van Post Marlone’s ‘Better Now’ en Drake’s ‘In My Feelings’ welke inmiddels viraal zijn gegaan en op miljoenen streams kunnen rekenen.

Don’t Stop
Na optredens op VidCon Londen (februari 2019) en de VEED Awards Amsterdam (maart 2019) kan Blanks niet wachten op met zijn eigen materiaal het podium te beklimmen. De afgelopen jaren heeft hij een ijzersterke band gecreëerd met zijn volgers, die meer dan alleen muziekliefhebbers zijn, welke hij nu trakteert op de single ‘Don’t Stop’. In de bijbehorende videoclip komt zijn levensmotto om het beste uit het leven te halen goed naar voren.  


www.youtube.com/musicbyblanks

 

Tweet Deel