Emma Stomp & Guillaume Pool

Brieven over thuis

Dichter en Ridder in de Orde van Oranje-Naussau (voor het introduceren van de Surinaamse poëzie in Groningen) Guillaume Pool wisselt per brief van gedachten met jong schrijftalent Emma Stomp. In poëtische taal onderzoeken ze thema’s als afkomst, leefomgeving en wanneer je je nou eigenlijk ergens thuisvoelt.

Guillaume Pool (Paramaribo, 1930) ging in 1964 naar Nederland en vestigde zich in Groningen. Hij heeft een eigen verteltheater, De Vertelplantage, in zijn woonplaats Haren. Van hem verschenen de dichtbundels Timba (1990), Op de vluchtheuvel kwam ik je tegen (1995) en De termieten van Tilifo (1998). Hij schreef de toneelstukken Het Proces en Kuduntu, die beide werden opgevoerd in een geënsceneerde lezing tijdens het festival ‘Hollandse nieuwe’ in Theater Cosmic in Amsterdam.

Emma Stomp schrijft verhalen en gedichten over alles wat ze niet begrijpt: van vreemde Mexicaanse gezegdes tot aan het wakker worden naast een onbekend lichaam. Werk van haar verscheen in de VPRO Gids, I-D magazine en de Optimist. Ze stond meerdere malen in de finale van Write Now! en won in 2017 CJP’s Grote Schrijfwedstrijd.

Foto van Emma Stomp:

Emma Stomp

Dit programmaonderdeel wordt georganiseerd in samenwerking met Noordwoord.

Noordwoord

Tweet Deel