Ewold de Maar & Irmi Klijntunte-de Maar / Het Hart in de Hoofdrol

Irmi Klijntunte en Ewold de Maar nemen u mee op een gezamenlijke ontdekkingsreis. 
Tijdens die reis zullen ze de wereld van het denken verder verkennen en de wereld van het voelen nader in kaart brengen. De hoofdrol tijdens deze reis is voor het hart….

Ons hartritme varieert voortdurend, met andere woorden de tijds-intervallen tussen hartslagen wisselen constant. Dit noemen we Hart Ritme Variabiliteit (HRV). Deze HVR geeft ons belangrijke informatie over de toestand van het lichaam. Analyse van de HVR laat zien dat het hart gevoelig is voor emotionele veranderingen en de mate van samenhang in de HRV wordt hartcoherentie genoemd. Hartcoherentie is een sterke indicator van emotioneel welzijn. Het hartritme kan door het individu door middel van biofeedback beïnvloed worden. De HeartMath methode omvat technieken die dat bewerkstelligen. Na de workshop kan er onder leiding van studenten van de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanzehogeschool gewerkt worden met de HeartMath methode en zal worden onderzocht óf en hoe (ritme) muziek van invloed kan zijn op ons hart.

Nieuwsgierig? Studenten Toegepaste Psychologie en Ewold de Maar (Heartmath) laten de bezoekers in de faculteitskamer van de Letterenfaculteit in het Academiegebouw kennismaken met het wat en hoe van hartcoherentie.

Tweet Deel