Galileo Figaro!: Ricordo McDougal

Ricardo McDougal (1977) heeft zijn HBO (cultureel maatschappelijke vorming) nooit afgemaakt, omdat hij meer prioriteit gaf aan zijn liefde voor tekstschrijven/rappen. Zo veranderde zijn hobby in een fulltime job met de rapformatie Opgezwolle. Deze crew boekte veel successen en won in korte tijd vele prijzen, waaronder Gouden Grepen, State Awards en een Zilveren Harp.

In 2007 viel de groep uiteen en ging Ricardo oftewel Rico verder met zijn collega rapper en vriend Sticks. Samen en solo maakten zij meer dan 10 albums. Naast de vele poppodia zijn er weinig festivals waar zij niet gestaan hebben (o.a. Pinkpop, Solar, ITGWO, Oerol, Bevrijdingsfestivals, Paaspop en maar liefst 10 keer op Lowlands)

Tot op de dag van vandaag is Rico actief in de muziek en toert hij jaarlijks in verschillende poppodia door het land. Naast het muzikanten leven heeft hij in samenwerking met Travers Welzijn een ontmoetingsruimte opgericht, genaamd Fakkelteit. Zo’n 50 jongeren in en om Zwolle komen daar wekelijks om in de breedste zin van het woord met (rap)muziek bezig te zijn. Zo kan hij zijn ervaringen en skills delen en als een fakkel doorgeven. 

Tweet Deel