Greg Shapiro

Dit jaar viert Greg dat hij 25 jaar actief is op het gebied van comedy en al 20 jaar werkzaam is als corporate speaker & host voor grote bedrijven als Philips, Shell, Unilever en vele anderen.

Shapiro presenteerde evenementen voor de koning van Nederland, de Franse president Hollande en de NAVO. Naast zijn inmiddels bekende Trump optredens is hij gespecialiseerd in het hosten van Green Events (Green Tech Summit, Koppert Biological Systems, Airports Going Green)

Greg staat bekend om zijn masterclass ‘Culture Shock Therapy’ en zijn twee boeken van zijn hand: ‘How to Be Orange’ en ‘How to Be Dutch: the Quiz’. Beide zijn internationaal verkrijgbaar. Hij is producer en presentator van de YouTube-show ‘United States of Europe’ – een ‘Daily Show’ over de EU.  Op zijn kanaal vind je ook de video: ‘How to Do a Trump Imitation, zelfs wanneer je grote handen hebt. ‘

Shapiro kwam in 1994 na zijn afstuderen aan de Northwestern University naar Nederland om te helpen bij het opzetten van het comedy theater Boom Chicago. Greg is al 25 jaar betrokken bij Boom Chicago met alumni als Seth Meyers, Jordan Peele en Ike Barinholtz. Greg staat nog regelmatig samen met Pep Rosenfield in Boom Chicago met hun show: Trump Up the Volume.

In 2007 presenteerde Shapiro het tv-programma Comedy Central News (want ook Nederlands nieuws is nieuws). Daarna heeft hij gewerkt met onder andere BNR Nieuws radio, Time Out Amsterdam, BNN/VARA en HumorTV.

Momenteel is Greg Shapiro door het hele land te zien met zijn vijfde soloshow: The Madness of King Donald: een Trump-les.

Tweet Deel