Heel makkelijk in verschillende standjes

Ook vrouwen van lichte zeden krijgen tegenwoordig online recensies. Kruip ‘in de huid van’ en luister naar deze TripAdvisor voor hoerenlopers.

In het boek waar deze installatie op gebaseerd is, is een selectie van de reacties terug te lezen die mannen geven over hun bezoek aan de dames in de Vishoek, Hoekstraat en Muurstraat. Deze geschreven reacties zijn omgezet naar gesproken opnames.

De installatie bestaat uit een rode stip waar je op kan gaan staan. Boven de bezoeker hangt dan ook nog een rode lamp, waardoor de bezoeker het gevoel kan krijgen dat hij of zij zelf één van de dames uit het boek is. De gesproken opnames zullen te horen zijn als je op deze plek staat, waardoor het gevoel word versterkt dat de bezoeker één van de dames is. Deze ervaring kan op verschillende manieren opgevat worden; het kan iemand beledigen, maar er zullen ook mensen om kunnen lachen. Dit is eigenlijk hetzelfde als de kunstenaars bij het boek hebben proberen te bewerkstelligen; de lezer (of bezoeker in dit geval) zelf een beeld laten creëren van de reacties.

Tweet Deel