How to play the triangle

Heb je ooit slagwerk willen spelen? Deel uitmaken van een groot orkest? Laten we makkelijk beginnen met de Triangel. Eitje?….of toch niet. Neem de uitdaging aan met de Youth Percussion Pool en volg alvast een lesje van Leonard Bernstein zelf:

How to play the triangle is een intrigerende interactieve voorstelling met veel dramatiek, virtuositeit en humor. Een theatraal concert door Tatiana Koleva en de Youth Percussion Pool geïnspireerd door de muziek van Leonard Bernstein. Je wordt meegenomen in de wereld van de West Side Story met splinternieuwe werken van Tatiana Koleva en de Amerikaanse componisten David Dramm, Vanessa Lann, Ron Ford, Ned McGowan, die allen in Nederland wonen. Het decor en percussie-installatie worden gevormd door een constructie van steigerbuizen en speciaal gebouwde grote triangels. Het publiek is onderdeel van de performance!

Workshops en inleiding

Alles komt samen tijdens de speciale compositie voor triangelorkest, Triangled. Maar liefst honderd triangels worden door het publiek bespeeld. Ter voorbereiding hierop wordt er (om 20.00) een korte workshop aangeboden door Tatiana Koleva en de Youth Percussion Pool in de Grote Kromme Elleboog.

Muziek maken doorbreekt barrières en verbindt mensen. Zo’n klein instrumentje als de triangel samen bespelen kan een groot verschil maken: mensen kijken elkaar in de ogen, lachen en maken contact; ongeacht achtergrond, leeftijd, gender.

De triangel is een metafoor voor grenzen verleggen, verbinden en respect hebben voor elkaar. Migratie, adaptatie, acceptatie; een driehoek die vragen, verbazing en emoties oproept. De triangel: een klein object met groot effect!

Tatiana Koleva is tevens docent aan het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen.

Tweet Deel