Lezingencarrousel UMCG Cardiologie

Tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap kunt u kennismaken met de cardiologen van het UMCG. Zij zullen u nadere uitleg geven over de diverse hartziekten, zoals ritmestoornissen, hartfalen en een hartinfarct en daarnaast het belang van hartrevalidatie, bewegen en gezond eten zullen uitleggen. Tijdens een aantal korte aaneensluitende presentaties, gecoördineerd door prof. dr. Isabelle van Gelder, komen alle diverse gebieden van cardiologie voorbij.

Cardiologie uit de kunst, in de kunst / Dr. Yvonne Hoedemaekers
Een kunstzinnige interpretatie van het superspecialisme cardiogenetica, in beeld en geluid.

Hartritmestoornissen en 3D technieken  / Dr. Yuri Blaauw
Dr. Yuri Blaauw laat u kennismaken met de 3d technieken die worden gebruikt bij de behandeling van ritmestoornissen.

Wat als je hart je in de steek laat? Leven met een hart-transplantatie of steunhart / Dr. Kevin Damman
Dr. Kevin Damman laat kennismaken met wat het leven met een nieuw hart of steunhart voor een patiënt betekent. Voor wie is een donorthart een optie, en wie kan beter een steunhart krijgen?

Wat is een hartinfarct en hoe wordt het behandeld?  Dr. Erik Lipsic
De optimale behandeling van het hartinfarct is zo snel mogelijk het vat open te maken door middel van dotteren. In de presentatie wordt meer verteld over het hartinfarct en de behandelmethoden.

Apparatuur om uw hartritme te bewaken en te herstellen / Dr. Daan Westenbrink
Er zijn veel verschillende apparaten die via kleine operaties in het lichaam worden gebracht en waarmee we uw hartritme kunnen bewaken en waarmee we hartritmestoornissen kunnen behandelen. U krijgt de kans om verschillende hartritme-apparaten bewonderen en mag tot slot zelf een kleine operatie uitvoeren.

Tweet Deel