Nachtmuseum / Ludo Cornelissen & Kasper Peters

Ludo Cornelissen werkt als promovendus in Fysica aan Rijksuniversiteit Groningen. Ludo bezocht het depot van het Museum de Buitenplaats in Eelde. Bekijk wat hij uitzocht voor het Nachtmuseum! Tijdens de Nacht vertelt hij over de door hem uitgekozen werken.

Kasper Peters is dichter, prozaïst, essayist en theatermaker. Hij is werkzaam als freelance poëziedocent op scholen in Noord-Nederland en verzorgt poëzieonderricht op kunstacademie Minerva te Groningen. Op 29 januari 2015 werd hij door het college van B&W van Groningen voor een periode van 2 jaar benoemd tot stadsdichter van Groningen. Kasper bezocht het depot van het Universiteitsmuseum in Groningen. Hij zocht objecten uit en schreef een gedicht over het verdwijnende Aralmeer en een eiland in de Stille Oceaan dat langzaam maar zeker wordt opgeslokt door de zee. Bekijk de objecten die hij heeft uitgezocht en zijn gedicht in het Nachtmuseum! Tijdens De Nacht vertelt hij over de door hem uitgekozen objecten.

Vanaf 31 mei tot en met 5 juni is het Nachtmuseum dagelijks geopend van 13:00 tot 17:00. Op de Nacht zelf van 20:00 tot 01:00 uur.

 

Tweet Deel