Nachtmuseum / Tom Slootweg & Pirmin Rengers

Tom Slootweg is eigentijds historicus aan de Rijksuniversiteit Groningen met een bijzondere interesse in cultuur- en mediageschiedenis. Voor zijn promotieonderzoek houdt hij zich met name bezig met welke rol ‘historische’ nieuwe mediatechnologieën speelden in het alledaagse leven van weleer. Tom bezocht de kunstcollectie van het Martini ziekenhuis. Bekijk wat hij hier heeft uitgezocht in het Nachtmuseum! Tijdens De Nacht vertelt hij over zijn gekozen schilderij.

Pirmin Rengers werkte al een aantal jaar als fotograaf en fotografieleraar tot hij besloot zich verder te ontwikkelen als illustrator. Nadat hij afstudeerde aan Academie Minerva als illustrator, studeerde hij Kunst, Cultuur en Media aan Rijksuniversiteit Groningen met een specialisatie in beeldende kunst. Momenteel studeert hij Kunsteducatie aan Academie Minerva naast zijn freelance werk. Pirmin bezocht het archeologisch depot van het Drents Museum. Hij liet zich inspireren door de historische objecten en gaf het meisje van Yde een nieuw gezicht. Bekijk de objecten die hij heeft uitgezocht en het portret in het Nachtmuseum! Tijdens De Nacht vertelt hij over zijn uitgekozen objecten.

Vanaf 31 mei tot en met 5 juni is het Nachtmuseum dagelijks geopend van 13:00 tot 17:00. Op de Nacht zelf van 20:00 tot 01:00 uur.

Tweet Deel