Onbekende Energiebronnen?! Wichelroedes wijzen ons de weg?

Wichelroedes en zingeving

De mens is altijd op zoek naar energie. Welke verrassende energie is er in het verleden ontdekt? Welke energie is inmiddels allemaal waarneembaar? En zijn er nog onbekende energiebronnen die beschikbaar zijn voor vrijelijk gebruik? Met een alternatief meetinstrument (wichelroede) en een wetenschappelijke blik gaan we gezamenlijk op zoek naar onbekende energiebronnen. Deelnemers gaan mee op pad in de binnenstad en ontdekken nog onbekende bronnen. Traceren we de bron van de toekomst?!?

Pek van Andel vertelt je over wetenschappers die ook het onderzoek van occulte praktijken niet schuwden. Pek is een medisch onderzoeker met een fascinatie voor de rol van serendipiteit (de ongezochte vondst) in de voortgang van de wetenschap.

Marlijn Nijboer neemt je mee op pad en leert hoe je je hiervoor open kunt stellen. Marlijn is een sjamanist en taalkunstenaar die mensen uitnodigt om landschapsenergie te ervaren.

Joost Adema vertelt je over het opschuiven van de grenzen van het waarneembare. Joost is een sterrenkundige die energie in het heelal detecteert met de meest subtiele meetapparatuur.

Ga tijdens De Nacht op avontuur met een wichelroede. Welke onontdekte bronnen liggen verborgen onder het Martinikerkhof en wat heeft dit met wetenschap te maken?

Door Lambert Kamps en Jessica de Boer.

Tweet Deel