Stephanie Afrifa

Stephanie Afrifa is een curator en presentator met een passie voor innovatie in kunst, mode, cultuurwetenschappen en welzijn. Afrifa behaalde aan de Radboud Universiteit haar bachelor in Comparative Arts and Cultural Studies, met een focus op representatie in de kunsten en Amerikanistiek.

Het gebrek aan diverse stemmen in zowel haar persoonlijke omgeving, haar studie en alle lagen van de kunst- en modewereld inspireerde haar een kunstblog te beginnen. Hiervoor onderzocht en presenteerde zij het culturele veld vanuit een innovatieve invalshoek.

Sinds de start van haar blog heeft Afrifa gewerkt met het Stedelijk Museum, De Bijenkorf, PUMA, Van Gogh Museum, EYE Filmmuseum, Museum Rotterdam en als curator voor Kunstlinie Almere Flevoland. Afrifa neemt regelmatig deel aan publieke debatten en opinieprogramma’s. Zo is zij regelmatig tafeldame bij De Wereld Draait Door en expert bij Koffietijd waar zij populaire kunst en cultuur bespreekt en een podium biedt. Een hoogtepunt is haar interview met de wereldwijd bekende kunstenaar en filmmaker Ai Wei Wei.

Als presentatrice heeft zij onder andere bijgedragen aan Vogue Fashion Festival, The Hague Contemporary Art, ING Unseen Talent Awards, Black Female Achievers en de talkshow Skin Deep. Haar geschreven werk is onder andere gepubliceerd in Harper’s Bazaar. Ook vervuld zij de functie van bestuurslid bij de Rotterdamse Kunststichting.

Tweet Deel