UMCG Lab

Om onderzoek te doen en artsen te trainen maakt het UMCG gebruikt van de nieuwste technologieën. In het UMCG Lab van Mondziekten, Kaak- en aangezichtschirurgie kunnen bezoekers zelf ervaren welke mogelijkheden deze spannende 3D-apparaten en installaties bieden.

Best of Both Worlds / Marieke de Lorijn in de Faculteitskamer Wiskunde
Eén van de exposanten in het UMCG Lab is Marieke de Lorijn, fotografe, in het bijzonder gefascineerd door het hart. Tijdens haar studie biomedische wetenschappen raakte zij meer en meer gefascineerd door de schoonheid van ‘onze’ binnenkant. In haar werk combineert zij graag ‘best of both worlds’. Zij werkt in opdracht van (bio)medisch bedrijven en instellingen, maar maakt ook vrij werk. Tijdens deze nacht zal zij enkele foto’s exposeren.

UMCG 3D Lab
In de patiëntenzorg, om onderzoek te doen en voor het trainen van artsen maakt het UMCG gebruikt van de nieuwste 3D technologieën. Met behulp van 3D printing, 3D schermen en andere 3D tools worden diagnoses gesteld, operaties gepland en uitgevoerd en kunnen patiënten uitleg over hun behandeling krijgen. In het UMCG 3D Lab op de Nacht van Kunst & Wetenschap kunnen bezoekers zelf ervaren welke mogelijkheden deze innovatieve 3D-apparaten en installaties bieden. Zo kun je 3D door het lichaam navigeren op verschillende systemen, een serie 3D prints bekijken en virtueel operaties plannen. Ook is er kunst te zien die de wisselwerking laat zien tussen wetenschap en kunst.

Tweet Deel