Praktische info

1 June 2016 door Milou
Tweet dit bericht Post dit bericht

Openingstijden
Om 19.30 uur gaan de deuren van alle festivallocaties open. Het festival gaat van start om 20.00 uur en duurt op de meeste locaties tot 01.00 uur. Check het blokkenschema voor exacte tijden en kom vooral ook naar de afterparty in Vera Groningen, waar we De Nacht afsluiten met LOFT.

Boekje, blokkenschema en plattegrond
Nog even rustig alles doorlezen en inplannen? Download dan hier:
het programmaboekje
timetables/ blokkenschema los
plattegrond los

App
In de gratis Nacht-app vind je het volledige programma vol kunst en wetenschap en alles wat daar tussenin zit. Ook is er een interactief blokkenschema, een plattegrond en het laatste nieuws. En heel handig: je kunt zelf je favorietenlijstje samenstellen! Wij sturen je 15 minuten van tevoren een notificatie, waardoor je tijdens De Nacht niets hoeft te missen van jouw programma. Download hem in de app stores:

iTunes (Apple)
Google Play (Android)

Voorverkoop
Een ticket of polsbandje kost € 15,-. Studenten en houders van een CJP-pas betalen € 12,50. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Tijdens de voorverkoop kan je hier online je kaartjes kopen. Bij aankoop online krijg je een e-ticket die je kunt omruilen voor een polsbandje. Alleen het polsbandje geeft toegang tot de binnenlocaties.

Let op: omruilen van je e-ticket of direct een polsbandje kopen kan tot zaterdag 4 juni 16:00 uur bij:

  • Groninger Forum (locatie Hereplein)
  • Groninger Forum Bibliotheek (locatie Oude Boteringestraat)
  • VVV Groningen (Grote Markt)

We raden je aan om niet tot het laatste moment te wachten met omwisselen. Zo voorkom je dat je lang in de rij moet staan tijdens het festival.

Verkoop tijdens festival
Op zaterdag 4 juni kun je je e-tickets ook nog omwisselen voor een polsbandje of direct een bandje kopen. Dit kan tot 16.00 uur bij Groninger Forum (locatie Hereplein en locatie Oude Boteringestraat) en VVV Groningen (Grote Markt).

Van 12.00 tot 0.00 uur kun je je e-ticket ook omwisselen of direct een polsbandje kopen bij het Nacht-informatiepunt voor de Der Aa-kerk.

De online kaartverkoop stopt op 4 juni om 19.00 uur.

Let op: je e-ticket geeft je geen toegang tot de locaties, dus wissel hem op tijd om!

Binnenlocaties
Om toegang tot binnenlocaties te krijgen heb je een polsbandje nodig. Sommige binnenlocaties zitten snel vol, dus we raden je aan om op tijd ergens heen te gaan als je zeker wilt zijn van een plekje!

Buitenlocaties
Naast het programma op de binnenlocaties valt er ook buiten van alles te beleven. De volgende buitenlocaties zijn gratis toegankelijk: Academieplein, gebied rond de ingang van Der Aa-kerk, Starbucks (Academieplein), Boekhandel Kunst & Vliegwerk, Wereldburgers en Beans and Grapes.

EHBO
In geval van nood kun je altijd terecht bij de EHBO-post in de tent aan de noordzijde van de Der Aa-kerk. Ook staan er op elke locatie altijd mensen van de organisatie voor je klaar om EHBO-ers voor je op te roepen.

Eten en drinken
Voor eten en drinken kun je terecht bij diverse horeca op het Academieplein en bij de Der Aa-kerk. Daarnaast verzorgen veel binnenlocaties hun eigen horeca. Je kunt op De Nacht alleen met contant geld betalen (er is geen pinautomaat aanwezig).

Toegankelijkheid
Helaas zijn niet alle binnenlocaties die onderdeel uitmaken van De Nacht rolstoeltoegankelijk. Deze locaties zijn dat wel: Academiegebouw, Groninger Forum Bibliotheek, Doopsgezinde Kerk, Groninger Museum, Universiteitsmuseum, Der Aa-kerk, Synagoge en TrainMore.