Overzicht van alle vrijwilligersfuncties

Op- en afbouw

Jij houdt van fysiek werk en je vindt het niet erg om je handen vies te maken. Je helpt op binnen- en buitenlocaties om bijvoorbeeld hekken neer te zetten, zalen leeg te halen en alles diep in de nacht ook weer op te ruimen. Voor de op- en afbouw hebben we jou (of jouw vereniging) nodig in de week voor het festival, zodra het festival ten einde loopt en de dagen erna. Voor deze functie is het handig als je een rijbewijs hebt en in een busje durft te rijden; vermeld dat vooral in het opmerkingenveld bij je ervaring.

Publieksbegeleider

Jij houdt de bezoekersstroom in de gaten en zorgt ervoor dat iedereen kan doorlopen. Jij geeft informatie aan de bezoeker; over een installatie, over het programma op jouw locatie (of een andere) en bijvoorbeeld waar het dichtstbijzijnde toilet zich bevindt. Samen met de Stagemanager spreek je af of er nog bezoekers een zaal in mogen als de voorstelling begonnen is. Je kunt bezoekers ook een alternatief bieden als ze niet naar de voorstelling van hun keuze kunnen.

Kaartverkoop

Jij zorgt ervoor dat mensen hun e-ticket kunnen omruilen voor een polsbandje, of een bandje kunnen kopen. Daarbij houd je toezicht op de lengte van de rijen en zorg je voor een goede sfeer. Voor deze functie is het van belang dat je klantvriendelijk en stressbestendig bent en verantwoordelijk met geld kunt omgaan.

Promoteam/Informatiebalie

Vind jij het leuk om op mensen af te stappen en kun je enthousiast vertellen over wat er allemaal te doen is tijdens De Nacht? Dan is dit de functie voor jou. Voor het promoteam is het van belang dat je voorafgaand aan het festival beschikbaar bent. Tijdens De Nacht help je bij de informatiebalie. Je kent het programma door en door en helpt mensen door ze de weg te wijzen of een keuze uit het programma te maken.

Horeca: hospitality

Ben jij een echte gastheer of gastvrouw die de zorg voor onze crew en artiesten op zich wil nemen? Als medewerker hospitality zorg je ervoor dat het restaurant op orde blijft en stel je lunch-, diner- en avondsnackpakketten samen voor de runners om rond te brengen.